Meester Yuan Zumou geeft stage in Enkhuizen

SifuShuai Jiao & Shoubo

In samenwerking met de Shoubo school uit Ternat Belgie stond het weekend van 9 & 10 maart in het teken van Shuai Jiao. Meester Yuan Zumou (80j), een levende legende en de autoriteit in Europa van het Shuai Jiao & Shoubo gaf afgelopen weekend een 4 uur durende stage in Enkhuizen. Vanuit heel Nederland waren er deelnemers op af gekomen en met een groep van ruim 40 personen werd er getraind. Het was voor Meester Yuan Zumou een eerste keer dat hij een stage gaf in Nederland. Shuai Jiao is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan worden teruggevonden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd. In oktober zal hij opnieuw Nederland bezoeken voor een stage. Wordt vervolgd…

Shou Bo & Shuai Jiao stage Meester Yuan Zumou

SifuKungfu Nieuws, Shuai Jiao Stage

In samenwerking met de school Shou Bo uit Ternat, België gaat Meester Yuan Zumou een Shuai Jiao stage van 4 uur geven in Nederland. Jiao (Chinees worstelen/takedown) is één van de componenten van alle Wushu stijlen. Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan teruggevonden worden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd.

Link van de uitnodiging: Stage_Yuan-Zumou_NL-2019 

Aanmelden voor de stage kan door een email te sturen naar: info@vanarkacademie.nl o.v.v. Shuai Jiao stage

We gaan weer starten!

SifuKungfu Nieuws

Nu de zomervakantie weer voorbij is en de scholen weer zijn begonnen, starten ook bij ons weer de wekelijkse reguliere lessen. Wil je kennismaken met Kungfu dan ben je welkom voor het volgen van een proefles (FREE). In 1,5 uur ga je dan kennismaken met de basis principes van Shaolin Kungfu.

Gradities examens

SifuNieuws

Afgelopen donderdag 17 mei waren er gradatie examens voor geel en blauw. De school feliciteert Jeroen Kampen, Sal Brouwer, Kaeye De Boer en Peter op den Kelder met het behalen van hun gele gradatie. De blauwe gradaties waren voor Erwin Op Den Kelder en Stef Lammes

18 januari proeflesavond

SifuKungfu Nieuws, Proefles Kungfu Enkhuizen

Op donderdag 18 januari houdt de school proeflessen.. Wil je kennismaken met Kungfu dan is iedereen welkom op deze avond voor het volgen van een proefles. In 1,5 uur ga je kennismaken met de basis principes van Shaolin Kungfu. De les zal worden gegeven in Gymzaal de Wiekslag. Na afloop is er de kans voor het stellen van vragen. Woon je in Enkhuizen of regio! Meldt je dan nu aan.

Fijne feestdagen

SifuKungfu Nieuws

Van-Ark-Kungfu-Academie-feestdagen

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2018. Op donderdag 11 januari hervatten wij onze lessen.

Zomer gaan trainingen door

SifuKungfu Nieuws

De school zal zijn deuren niet sluiten in verband met de zomervakantie. Zoals in de afgelopen jaren gaan de trainingen gewoon door. Vanuit het Wilhelmina plantsoen/bokseweide zullen de trainingen buiten gaan plaats vinden. Het is daarom gewoon mogelijk tot het volgen van een proefles.

19 april workshop RSG Enkhuizen

SifuKungfu Nieuws

Op woensdag 19 april zal de school een workshop Kung Fu geven op het RSG Enkhuizen. Als afsluiting zullen de deelnemers iets laten zien in de auto op het podium.